Σκωτία: το 100% της ενέργειας από ΑΠΕ μέχρι το 2025

0
52

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Αρκετά φιλόδοξοι χαρακτηρίζονται οι στόχοι της Σκωτίας για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπως ανακοινώθηκαν από τον Σκωτσέζο πρωθυπουργό, Alex Salmond.

«Η Σκωτία έχει ανεξάντλητες πηγές ανανεώσιμης ενέργειας και ο νέος εθνικός μας στόχος είναι, μέχρι το 2020, να παράγουμε το 80% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρειαζόμαστε από ΑΠΕ», δήλωσε ο κ. Salmond.

Επιπλέον, εξήγησε ότι η Σκωτία θα καταφέρει να ξεπεράσει κατά πολύ τον στόχο του 80%, χάρη στα έργα που πραγματοποιούνται για αξιοποίηση της αιολικής, της κυματικής και της παλιρροϊκής ενέργειας.

«Είμαι σίγουρος ότι μέχρι το 2025 θα ικανοποιούμε το 100% των ενεργειακών μας αναγκών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ενώ αργότερα θα είμαστε σε θέση να εξάγουμε καθαρή, πράσινη ενέργεια», τόνισε ο Σκωτσέζος πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Σκωτία αύξησε το ποσοστό ενέργειας που πρέπει να προέρχεται από ΑΠΕ, μέχρι το 2020, από 50% σε 80%.

Με βάση τον ενεργειακό της σχεδιασμό, αναμένεται να προωθήσει περισσότερο την εγκατάσταση υπεράκτιων αιολικών πάρκων, παρά το υψηλό κόστος.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια