Συνάντηση Μπιρμπίλη με υπουργό Ηλεκτρισμού Συρίας

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Συνάντηση με τον Υπουργό Ηλεκτρισμού της Συρίας, Ahmad Kusai Kayali είχε η Υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, όπου συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών και επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για περαιτέρω σύσφιξη των δεσμών στον ενεργειακό τομέα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ενεργοποιήσουν εκ νέου το μνημόνιο συνεργασίας που είχαν υπογράψει το 2003 και εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για κοινές πρωτοβουλίες σε θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εξοικονόμησης ενέργειας και ηλεκτρικής ενέργειας (ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε τεχνολογίες έξυπνων δικτύων – smart grids).

Ο Υπουργός Ηλεκτρισμού της Συρίας ενδιαφέρθηκε για τις αλλαγές στον τομέα της απελευθέρωσης ηλεκτρικής ενέργειας και για τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η κ. Μπιρμπίλη αναφέρθηκε στο Mediterranean Climate Change Initiative Conference που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στο οποίο έχει προσκληθεί και η συριακή πλευρά.

Συνάντηση της Υπουργού ΠΕΚΑ με τον Αζέρο Πρέσβη

Νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, Rahman Mustafayev, οπότε και αντάλλαξαν απόψεις για το ρόλο της χώρας του στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη διασφάλιση διαφορετικών πηγών προμήθειας φυσικού αερίου.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια