Καταστροφές στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων

0
20

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Tην άμεση υποστήριξη των κατοίκων της Αίγινας χρειάζεται το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων, καθώς μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις, προκλήθηκαν ζημιές από τα χώματα και τις πέτρες που κατέβασε το βουνό μαζί με τεράστιους όγκους νερού.

Το δυστύχημα είναι ότι καταστράφηκαν κατασκευές που είχαν πρόσφατα συντηρηθεί και που βοηθούσαν στη διαβίωση κυρίως πτηνών που φιλοξενούνται στο κέντρο.

Χθες, οι εθελοντές που βρίσκονται μόνιμα στο ΕΚΠΑΖ προσπάθησαν να αποκαταστήσουν αρκετούς από τους χώρους του, απομακρύνοντας μεγάλες ποσότητες από λάσπη και άλλα υλικά.

Παράλληλα, σήμερα το πρωί έφτασαν στο κέντρο και άλλοι εθελοντές από την Αθήνα με σκοπό να βοηθήσουν στην αποκατάστασή του.

«Χθες είχαμε ένα φυσικό φαινόμενο, μια βιβλική καταστροφή. Κατέβηκαν από το βουνό ή μάλλον από τα μπάζα εκεί από το δρόμο χώματα, πέτρες, ξύλα, βροχή, νερό, χείμαρρος, ο οποίος αγκάλιασε όλη την κλινική, όλα τα κτήρια, το κεντρικό που είναι τα πουλιά, μπήκε μέσα η λάσπη.

Το ευτύχημα ήταν ότι ήταν γύρω στις 9 η ώρα το πρωί εχθές και ήταν όλοι οι εθελοντές και δούλευαν στα ζώα και μόλις είδαν την λάσπη άρχισαν να τα φροντίζουν βγάζοντας τη λάσπη έξω. Η λάσπη προχώρησε προς τις δύο μεριές, ήρθε κάτω στα κλουβιά, πέρασε μέσα από αυτά», δήλωσε ο κ. Παύλος Μπήτρος, διαχειριστής του ΕΚΠΑΖ.

Επίσης, ανέφερε ότι βρέθηκαν νεκρές γερακίνες. Το νερό κατέληξε στη μάντρα του κέντρου καταστρέφοντας την.

«Έχουμε ζημιές οι οποίες θέλουν υλικά. Ζητώ τη συμπαράσταση όλων να αγοράσουμε υλικά να τα ξαναφτιάξουμε και καλύτερα από ότι ήταν», επισήμανε ο κ. Μπήτρος.

Πηγή: Aegina Portal

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια