Σκαραβαίος «τρώει» ανθρώπινα περιττώματα

0
67

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Στην Βρετανία παρουσιάστηκε ένα μοντέλο αυτοκινήτου το VW New Beetle Cabrio, το οποίο καίει μεθάνιο που προέρχεται από ανθρώπινα περιττώματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το μεθάνιο μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική μορφή ενέργειας για τα αυτοκίνητα.

Η ιδέα ανήκει στη βρετανική εταιρεία Geneco, η οποία ειδικεύεται στον τομέα της ανακύκλωσης και δημιούργησε έναν βιολογικό Σκαραβαίο με την ονομασία Βio-Βug.

Ο ανοιχτός Σκαραβαίος χρησιμοποιεί ως καύσιμο το μεθάνιο, που προέρχεται από μια μονάδα καθαρισμού λυμάτων.

Σύμφωνα με την εταιρεία Geneco, τα απόβλητα από τουαλέτες 70 νοικοκυριών αρκούν, για να εξασφαλίσει ενέργεια το Bio-Bug για να καλύψει περίπου 15,000 χιλιόμετρα.

Το αέριο προέρχεται από τη ζύμωση ανθρώπινων λυμάτων και αφού έχει υποστεί προηγουμένως την κατάλληλη επεξεργασία, ώστε να αφαιρεθεί από τη σύνθεσή του μεταξύ των άλλων και το διοξείδιο του άνθρακα.

Έτσι προκύπτει ένα καθαρότερο μεθάνιο, το οποίο δεν επηρεάζει αρνητικά τις επιδόσεις του αυτοκινήτου.

Δεν υπάρχει καμία διαφορά στην οδήγηση του πράσινου Σκαραβαίου σε σχέση με τα αντίστοιχα μοντέλα συμβατικής τεχνολογίας, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ο δίλιτρος κινητήρας μεθανίου επαρκεί για να αγγίξει η τελική ταχύτητα του Bio-Bug, τα 183χλμ.

Εφόσον ολοκληρωθεί η δοκιμαστική φάση με επιτυχία, η εταιρεία θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός στόλου οχημάτων με καύσιμο το μεθάνιο.

Η εταιρεία Greenful Company έκανε την μετατροπή του Νew Βeetle.

Για να πάρει το αυτοκίνητο εμπρός και να διανύσει τα πρώτα χιλιόμετρα καίει βενζίνη, ώσπου να φτάσει η θερμοκρασία του κινητήρα σε κανονικά επίπεδα λειτουργίας, οπότε αλλάζει αυτόματα η παροχή καυσίμου από αμόλυβδη σε μεθάνιο.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια