Το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στο κόσμο εγκαινιάστηκε

1
13

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Το μεγαλύτερο παράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο εγκαινιάστηκε στο Κεντ της νοτιανατολικής Αγγλίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP.

Κατασκευάστηκε από τη σουηδική εταιρεία Vattenfall στην περιοχή του Θάνετ και αποτελείται από 100 ανεμογεννήτριες, οι οποίες θα παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα για 200,000 νοικοκυριά.

Η συνολική παραγωγή αιολικής ενέργειας της Βρετανίας φτάνει τα 5 γιγαβάτ, αντίστοιχη με την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζονται όλα τα νοικοκυριά στη Σκωτία, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Chris Huhne.

Στόχος της Βρετανίας είναι να παράγει το 15% της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2020.

«Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο τους  ανέμους και τα κύματα του νησιού μας» τόνισε χαρακτηριστικά στα εγκαίνια ο υπουργός Ενέργειας.

Κάθε ανεμογεννήτρια έχει ύψος 115 μέτρα.

Η περιβαλλοντική οργάνωση «Φίλοι της Γης» υποστηρίζει ότι η Βρετανία θα πρέπει να κάνει πολύ μεγαλύτερες επενδύσεις στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για να πετύχει τους στόχους που θέσει.

Για το econews

Newslink Hellas

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μια διόρθωση μόνο που έχει την σημασία της. Το 15% αφορά την συνολική παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.(ηλεκτρισμό, θέρμανση, μεταφορά.) Τα ακριβή νούμερα για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος ως το 2020 είναι τα εξής

    Ηλεκτρισμος- 30% από αναενεώσιμες
    Θέρμανση- 12%
    Μεταφορά-10

Comments are closed.