«Θεσσαλονίκη-2012»: τι δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης για το πρόγραμμα

0
7

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η παρουσίαση του προγράμματος ‘’Θεσσαλονίκη 2012’’ από την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αποτελεί άλλη μία θεωρητική έκθεση ιδεών χωρίς πρακτικό περιεχόμενο.

Ακολουθώντας την πεπατημένη του αντίστοιχου προγράμματος για την Αττική, οι σημερινές ανακοινώσεις, στο μεγαλύτερο μέρος τους, αποτελούν ουσιαστικά μια συρραφή γνωστών απόψεων και χιλιοειπωμένων διαπιστώσεων για τα περιβαλλοντικά και πολεοδομικά προβλήματα της πόλης.

Η κυρία Μπιρμπίλη είπε πολλά στην σημερινή ομιλία της, λησμόνησε όμως να επεκταθεί σε τρία βασικά στοιχεία από τα οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος και για τα οποία οφείλει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις:

1ον: Από που θα χρηματοδοτηθούν οι παρεμβάσεις που προβλέπονται όταν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχει παγώσει και το ΕΣΠΑ έχει βαλτώσει στην γραφειοκρατία;

2ον: Προβλέπεται η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα σε αυτό το σχέδιο και με ποια μέθοδο θα υλοποιηθεί πρακτικά;

3ον: Με ποιον τρόπο και από ποιες πηγές θα συντηρηθούν μεγάλα έργα, όπως οι μητροπολιτικές αναπλάσεις που εξήγγειλε το Υπουργείο, ώστε να καταστούν βιώσιμα για την τοπική κοινωνία σε βάθος χρόνου;

Η Θεσσαλονίκη δεν χρειάζεται άλλες μελέτες και περισσότερες διαπιστώσεις.

Εκείνο που χρειάζεται είναι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα και επαρκή χρηματοδότηση ώστε πραγματικά να μπορέσει να αλλάξει.

Η Νέα Δημοκρατία είναι διατεθειμένη να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της σε μία προσπάθεια με τολμηρή και ρεαλιστική κατεύθυνση, θα βρεθεί όμως απέναντι σε λογικές μικροδιευθετήσεων και υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα».

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια