Ο Σπύρος Κουβέλης στη σύνοδο για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας

0
15

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τις ελληνικές θέσεις για το περιβάλλον, τη βιοποικιλότητα και την ενέργεια προβάλλει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, σε συναντήσεις και συζητήσεις στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας.

Ειδικότερα, ο κ. Κουβέλης τονίζει την ανάγκη  να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της βιοποικιλότητας και αναφέρεται  στην τεράστια πίεση που δέχονται τα οικοσυστήματα στην Ευρώπη.

Παράλληλα επισημαίνει ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μοναδικά, ειδικά στον ευρωπαϊκό χώρο, οικοσυστήματα που θα πρέπει να προστατευθούν.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη ο υφυπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για θέματα Ενέργειας Ευρασίας, κ.R. Morningstar.

Κεντρικό θέμα των συνομιλιών ήταν οι περιφερειακοί αγωγοί φυσικού αερίου, και κυρίως ο αγωγός TGI (Ελλάδας-Τουρκίας-Ιταλίας), για την πορεία και πρόοδο του οποίου υπάρχει έντονο ενδιαφέρον.

Επιπλέον, συζητήθηκε η προοπτική ανάδειξης της Ελλάδας σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο κ. Κουβέλης συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του και αρμόδιο για θέματα διεθνούς οικονομικής συνεργασίας, Δρ. Αλεξάντρ Γιακοβένκο.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν την προοπτική συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, ενώ έδωσαν έμφαση στην προώθηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς επίσης και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας με τη συνεργασία επιστημονικών φορέων.

Σε αυτό το πλαίσιο Ρώσος Υφυπουργός εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη συμμετοχή της χώρας του στο Φόρουμ Πράσινης Επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου (ΟΣΕΠ).

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια