ΡΑΕ: διαβούλευση για αιολικά πάρκα

0
38

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, πρόκειται να εξεταστούν οι αιτήσεις της ΔΕΗ Ανανεώσιμες για χορήγηση άδειας παραγωγής σε αιολικό πάρκο, ισχύος 120 μεγαβάτ, στην Άνδρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», θα εξεταστεί επίσης και η αίτηση του ομίλου Κοπελούζου για αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 400 μεγαβάτ σε νησιά των Κυκλάδων.

Το θέμα των τιμολογίων της ΔΕΗ δεν προβλέπεται να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση, το οποίο πιθανότατα θα τεθεί την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με στελέχη της ΡΑΕ.

Επίσης, όπως είναι γνωστό εκκρεμεί εισήγηση της Αρχής προς το ΥΠΕΚΑ, για τη διαμόρφωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, την προσεχή τριετία.

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η εισήγηση θα καταλήγει σε αυξήσεις σε ορισμένες κατηγορίες τιμολογίων, μικρότερες από εκείνες που ζητά η ΔΕΗ και μειώσεις σε άλλες.

Η ΡΑΕ έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο διασύνδεσης της Ν. Εύβοιας με την Αττική, στην περιοχή της Νέας Μάκρης.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 82,8 εκατ. ευρώ και είναι η πρώτη γραμμή μεταφοράς που κατασκευάζεται με χρηματοδότηση και από ιδιώτες, τους κατόχους αδειών παραγωγής για αιολικά πάρκα στη Ν. Εύβοια και τα διασυνδεδεμένα νησιά των Κυκλάδων, Άνδρο και Τήνο.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια