Ρεκόρ θερμοκρασιών το οχτάμηνο του 2010

0
110

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Το πρώτο οχτάμηνο του 2010, χαρακτηρίζεται ως το θερμότερο που έχει καταγραφεί, αντίστοιχο με εκείνο του 1998, αναφέρει δημοσίευμα Associated Press.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (ΝΟΑΑ), προκύπτει ότι για την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου, η μέση θερμοκρασία του πλανήτη έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα, 14,7 βαθμούς Κελσίου.

Το πρώτο οχτάμηνο του 1998 ήταν η θερμότερη περίοδος, ενώ το 2005 ήταν η θερμότερη χρονιά στην ιστορία.

Η φετινή περίοδος Ιουνίου-Αυγούστου ήταν η δεύτερη θερμότερη παγκοσμίως, με μέση θερμοκρασία 16,2 βαθμών Κελσίου, μετά το 1998.

Ο Αύγουστος ήταν ο τρίτος θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί στην ιστορία , με μέση θερμοκρασία 16,2 βαθμούς. Ο θερμότερος  Αύγουστος ήταν  του 1998.

Ο πάγος στην Αρκτική θάλασσα το φετινό Αύγουστο, κάλυπτε μια έκταση περίπου 6 εκατ. τετραγωνικών χιλιομέτρων. Μια επιφάνεια μικρότερη κατά 22% σε σχέση με την περίοδο 1979-2000.

Είναι ο 14ος συνεχόμενος Αύγουστος με λιγότερους πάγους.

Το λιώσιμο των πάγων οφείλεται στις αυξανόμενες θερμοκρασίες που έχουν παρατηρηθεί τις τελευταίες δεκαετίες, λόγω του φαινόμενου του θερμοκηπίου.

Επίσης, το λιώσιμο των πάγων στην Ανταρκτική και στην Γροιλανδία, μπορεί να οδηγήσει στην άνοδο της στάθμης των θαλασσών, στη μείωση των παγετώνων και στις αλλαγές των καιρικών συνθηκών .

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια