Χιλιάδες πτηνά θύματα της επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου

0
7

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Περισσότερα από 10.000 αποδημητικά πτηνά έπεσαν θύματα της επετείου των Δίδυμων Πύργων στη Νέα Υόρκη, εξαιτίας των φωτισμένων κτιρίων, σύμφωνα με DailyMail.

Τα πτηνά παγιδεύτηκαν από τα τεράστια φώτα και έχασαν τον προσανατολισμό τους.

Μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης NYC Audubon, παρατήρησαν το εν λόγω περιστατικό και ειδοποίησαν τους διοργανωτές.

Έτσι τα φώτα αναβόσβηναν κάθε 20λεπτα, για να μπορούν τα αποδημητικά πουλιά  να συντονιστούν και να συνεχίσουν το μεταναστευτικό τους ταξίδι.

Εκπρόσωπος της NYC Audubon, δήλωσε ότι τα πτηνά πετούσαν συνέχεια γύρω από τα έντονα φώτα, αφού είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους. Κάτι τέτοιο μπορεί να αποβεί μοιραίο για αυτά, γιατί ξοδεύουν πολύτιμη ενέργεια, η οποία είναι απαραίτητη για το μεταναστευτικό τους ταξίδι.

Να υπενθυμίσουμε ότι περίπου 90.000 πουλιά κάθε χρόνο σκοτώνονται στη πόλη της Νέας Υόρκης , λόγω των υψηλών γυάλινων και φωτισμένων κτιρίων.

Τα υψηλά φωτισμένα κτίρια της Ν. Υόρκης αποπροσανατολίζουν τη νύχτα τα αποδημητικά πουλιά, σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση NYC Audubon.

Τα μέλη της εν λόγω οργάνωσης, έχουν ζητήσει από τους ενοίκους των ουρανοξυστών να σβήνουν τα φώτα μέσα στα σπίτια τους, ιδίως μετά τα μεσάνυχτα έως τα ξημερώματα.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια