Χανιά: έλεγχοι για τη σύλληψη λαθροθήρων

0
6

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Οι δασοφύλακες της Διεύθυνσης Δασών Ν. Χανίων, θηροφύλακες και μέλη των κυνηγετικών συλλόγων του νομού ξεκίνησαν εντατικούς ελέγχους για τη σύλληψη λαθροθήρων, σχετικά με το κυνήγι της πέρδικας και του λαγού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Κέρδος», ο νόμος ορίζει ότι κάθε κυνηγός επιτρέπεται να σκοτώνει ένα λαγό και να διαθέτει τέσσερις σφαίρες για αυτό τον σκοπό.

Οι έλεγχοι εκτείνονται σε όλες τις περιοχές του νομού και γίνονται στις ώρες που δεν επιτρέπεται το κυνήγι, δηλαδή κατά τις βραδινές και νυχτερινές ώρες.

Ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης-Δωδεκανήσου κ. Νίκος Καλογερής δήλωσε ότι « οι έλεγχοι αυτοί θα είναι καθημερινοί και γίνονται με αφορμή την έναρξη του κυνηγιού της πέρδικας και του λαγού, που άρχισε. Το κυνήγι και τα δύο είδη επιτρέπεται μόνο την Τετάρτη, το Σάββατο και την Κυριακή. Οι έλεγχοι αυτοί συνεχίζονται καθ όλον τον χρόνο και γίνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας που έχουν συνηθίσει να κυνηγούν οι λαθροθήρες.

Από το Δασαρχείο βγαίνουν κάποιοι υπάλληλοι, ενώ εμείς έχουμε στη διάθεση μας επτά ομοσπονδιακούς θηροφύλακες, για να ελέγξουμε αν οι κυνηγοί τηρούν αυτά που ορίζει ο νόμος».

Ο τμηματάρχης του τμήματος Διαχείρισης και υπεύθυνος για τον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς, κ. Γιάννης Φωτάκης επισήμανε ότι «έχουν κινητοποιηθεί όλες οι δυνάμεις της υπηρεσίας μας, γιατί πολλοί κυνηγοί διανυκτερεύουν στο ύπαιθρο, προκειμένου να σηκωθούν πρωί –πρωί και να κυνηγήσουν τους λαγούς και τις πέρδικες.

Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε να τους ελέγξουμε αν είναι νόμιμοι κυνηγοί ή λαθροκυνηγοί, αν κυνηγούν την ποσότητα θηραμάτων που πρέπει κτλ.».

Επίσης, τόνισε ότι στόχος είναι να αποτρέψουν φαινόμενα δηλητηρίασης κυνηγετικών σκύλων από φόλες.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια