Τα σκουπίδια της Ημαθίας στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης

0
35

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης στη Θεσσαλονίκη θα καταλήγουν και τα σκουπίδια του νομού Ημαθίας, με αντίτιμο 30 ευρώ το τόνο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Τη συγκεκριμένη λύση πρότεινε ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων, σε περίπτωση που η ΕΕ αρχίσει να επιβάλλει χρηματικά πρόστιμα στη χώρα για τις παράνομες χωματερές.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ζουρνάς δήλωσε ότι «Αναμένεται η έγκριση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη μεταφορά απορριμμάτων από νομό σε νομό. Τα σκουπίδια του νομού Ημαθίας αποτελούν περίπου το 10% των απορριμμάτων του νομού Θεσσαλονίκης και πρέπει να αλληλοεξυπηρετηθούμε».

Το συνολικό κόστος με μεταφορικά και σταθμούς μεταμόρφωσης εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 63-65 ευρώ ανά τόνο.

Ο δήμαρχος Βεργίνας και πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ημαθίας, Ν. Παπαποστόλου δήλωσε ότι «Σε επίπεδο νομού λειτουργούν τέσσερις ΧΑΔΑ, στη Βέροια, τη Νάουσα, την Αλεξάνδρεια και το Πλατύ. Μόλις αρχίσουν να επιβάλλονται τα πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εμείς είμαστε σε ετοιμότητα και θα μεταφέρουμε τα σκουπίδια μας στη Θεσσαλονίκη».

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια