Ο Μιχάλης Γιαννάκης καταγγέλλει τις προσλήψεις στη ΔΕΠΟΔΑΘ

0
13

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το θέμα των προσλήψεων στη ΔΕΠΟΔΑΘ, εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, έθιξε πρόσφατα ο Βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής ανέφερε ότι ο περιφερειακός τύπος της επαρχίας Θηβών βρίθει δημοσιευμάτων και καταγγελιών σύμφωνα με τις οποίες η Διαδημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος Οργάνωσης & Διαχείρισης Απορριμμάτων Θήβας (Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. Α.Ε) έχει πραγματοποιήσει από την έναρξη της λειτουργίας της δεκάδες προσλήψεις στελεχών με διαδικασίες που δεν ακολουθούν τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις του Ν. 2190/1994.

Επισημαίνοντας ότι η τοπική κοινωνία είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη από τις σχετικές καταγγελίες, ο κ. Γιαννάκης ζήτησε να δοθούν επίσημες απαντήσεις σχετικά με τη νομιμότητα της διαδικασίας προσλήψεων όλων των στελεχών της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. Α.Ε. και τα μέτρα που θα ληφθούν στην περίπτωση που αποδειχτεί ότι υπάρχουν προσλήψεις που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτουν οι σχετικοί Νόμοι.

Ακολουθεί το κείμενο της απάντησης του Υπουργείου Εσωτερικών:

«Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Γεν. Δ/νση Τοπικής Αυτοδιοίκησης

ΘΕΜΑ: Προσλήψεις στην Διαδημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος Οργάνωσης & Διαχείρισης Απορριμμάτων Θήβας

ΣΧΕΤ: ΕΡΩΤ 12327/30.06.2010

Απαντώντας στην ανωτέρω σχετική ερώτηση του βουλευτή κ. Μιχάλη Γιαννάκη, αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος, σας γνωρίζουμε ότι η υπηρεσία μας με σχετικό έγγραφο της ζήτησε στοιχεία από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Εφόσον τα στοιχεία αυτά περιέλθουν στην κατοχή μας, θα ενημερωθεί άμεσα η Εθνική Αντιπροσωπεία, με νεώτερο έγγραφό μας».
Η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών προκάλεσε την αντίδραση του Βουλευτή Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος με νέα ερώτηση που υπέβαλε ζήτησε να μάθει για ποιο λόγο η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ δεν διαθέτει στοιχεία που αφορούν Υπηρεσίες που εποπτεύονται άμεσα από τον ίδιο τον Υπουργό.

Επιπλέον, ρώτησε και πάλι αν είναι νόμιμες οι διαδικασίες πρόσληψης όλων των στελεχών της ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ και τι θα γίνει αν αποδειχτεί ότι υπάρχουν παράνομες προσλήψεις.

Στην ερώτησή του ο κ. Γιαννάκης επισημαίνει ότι «η πρωτοφανής ομολογία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών ότι δεν έχει στην διάθεσή της στοιχεία από Υπηρεσίες της οποίας προΐσταται άμεσα ο ίδιος ο Υπουργός προκαλούν το κοινό αίσθημα των πολιτών της Βοιωτίας, οι οποίοι αναμένουν σαφείς και πειστικές απαντήσεις για την διαφάνεια στις προσλήψεις της ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ».

Εκτός αυτού, σε δηλώσεις του σχετικά με το θέμα τόνισε ότι «ο Υπουργός Εσωτερικών βρίσκεται, προφανώς σε πλήρη ασυνεννοησία με την Περιφερειάρχη, που ο ίδιος διόρισε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».

Τελικά τι συμβαίνει με τις προσλήψεις στη ΔΕΠΟΔΑΘ;  Τίθεται όντως θέμα αδιαφάνειας;

Πηγές: Θήβα Press, michalis-giannakis.blogspot

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια