Συνάντηση Μπιρμπίλη-Μπουτάρη

0
6

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Στις περιβαλλοντικές προτεραιότητες και το σχεδιασμό για την αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκαν η Υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε συνάντηση που είχαν στα γραφεία του ΥΠΕΚΑ.

Αντάλλαξαν απόψεις για τα προβλήματα της πόλης σε θέματα συγκοινωνιών, λεωφορειόδρομων, χώρων στάθμευσης, αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου, περιαστικού πράσινου και αστικών αναπλάσεων.

Η Υπουργός ΠΕΚΑ σημείωσε ότι αυτά θα αντιμετωπιστούν ενιαία με την ολοκλήρωση του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης και αναφέρθηκε στην παρουσίαση του μεγάλου προγράμματος αναπλάσεων και παρεμβάσεων «Θεσσαλονίκη 2012», το οποίο θα παρουσιαστεί στην πόλη στις 22 Σεπτεμβρίου.

Ακόμη, συζήτησαν για παρεμβάσεις σε δημόσια κτίρια για την εξοικονόμηση ενέργειας, τις πράσινες ταράτσες, την παραγωγή ενέργειας με τεχνολογίες ΑΠΕ, καθώς και για την αντιμετώπιση του προβλήματος διάθεσης απορριμμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Συμφώνησαν, τέλος, στην ανάγκη για συνεργασία ανάμεσα στο ΥΠΕΚΑ και τον Δήμο Θεσσαλονίκης στην υλοποίηση ρυθμίσεων μικρής και μεγάλης κλίμακας, οι οποίες θα βελτιώσουν τη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών της.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια