ΧΥΤΑ Γραμματικού: «πράσινο φως» από το ΣτΕ

1
25

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας εμφανίστηκε θετικό ως προς τη δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση αναστολής της Κοινότητας Γραμματικού, κρίνοντας ότι δεν αποκλείεται η δημιουργία ΧΥΤΑ σε έκταση που έχει δασικό χαρακτήρα και ότι λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλουν τη δημιουργία οργανωμένων εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων.

Αναλυτικότερα, το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ, με την υπ’ αριθμ. 966/2010 απόφασή του, απέρριψε την αίτηση της Κοινότητας Γραμματικού, με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση από 7 Ιουλίου 2009, που έδινε παράταση μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2013 στους περιβαλλοντικούς όρους για την εγκατάσταση μονάδας διαχείρισης αποβλήτων στη θέση Μαύρο Βουνό.

Η Κοινότητα Γραμματικού κατέθεσε νέα αίτηση στο ΣτΕ, ζητώντας να κριθούν αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις που εξέδωσε ο ΓΓ της Περιφέρειας Ανατ. Αττικής το 2010.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που εξέδωσε ΓΓ της Περιφέρειας Ανατ. Αττικής, εγκρίνεται η διάνοιξη νέων οδικών προσβάσεων και η διαπλάτυνση των υπαρχόντων οδών εντός δημόσιας αναδασωτέας έκτασης, που οδηγούν στον χώρο τού υπό κατασκευή ΧΥΤΑ.

Η Κοινότητα υποστηρίζει ότι οι εν λόγω αποφάσεις είναι αντισυνταγματικές και παράνομες, καθώς αίρουν αναδάσωση, χωρίς αυτή να έχει πραγματοποιηθεί, δηλαδή δεν έχει ανακτηθεί η δασική μορφή της περιοχής.

Για το econews

Newslink Hellas

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.