Φωτοβολταικά: 1.300 αιτήσεις στη Στερεά Ελλάδα

0
26

Περιβάλλον – Ενέργεια- Οικολογία.

Οι νέες αιτήσεις για εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων στη Στερεά Ελλάδα φτάνουν τις 1.300 κυρίως από επαγγελματίες αγρότες, σύμφωνα με δημοσίευμα στα «Νέα».

Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας έχουν μέχρι στιγμής διεκπεραιώσει το 55% των υποβληθέντων φακέλων, μέσα στο πρώτο 10ημερο από την κατάθεση.

Η ΓΓ της Περιφέρειας Κατερίνα Διαμαντοπούλου κατά την αιφνιδιαστική επίσκεψη της στη Διεύθυνση Χωροταξίας και Περιβάλλοντος στη Λαμία, διαπίστωσε ότι μετά την ισχύ του νέου νόμου (Ν3851/2010) στο τέλος Αύγουστου και μέχρι την περασμένη Δευτερα, ειχαν κατατεθεί:

1240 αιτήσεις για χορήγηση βεβαίωσης Απαλλαγής από Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (ΕΠΟ) που χρειάζεται για την εγκατάσταση Φωτοβολταικών σταθμών ηλεκτρικής ενέργειας

58 αιτήσεις για χορήγηση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για εγκαταστάσεις Φωτοβολταικών σταθμών σε προστατευόμενες Περιοχές (NATURA κλπ).

Η κ. Διαμαντοπούλου είχε συνεργασία με τη διευθύντρια της Υπηρεσίας κ. Αγορίτσα Παπαρίζου και τους υπαλλήλους, ενώ συνομίλησε και με πολίτες που είχαν επισκεφθεί τα αρμόδια γραφεία για να ενημερωθούν και να υποβάλλουν αιτήσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων.

Ο αριθμός των αιτήσεων που κατατέθηκαν κατά μέσο όρο ήταν 100 ανά ημέρα και αφορούσαν κυρίως επαγγελματίες αγρότες.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια