Μόναχο: «όχι» στους Ολυμπιακούς Αγώνες από περιβαλλοντικές οργανώσεις

0
14

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Περιβαλλοντικές οργανώσεις αποσύρθηκαν από την επιτροπή αξιολόγησης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018, που ενδέχεται να διεξαχθούν στο Μόναχο, εκφράζοντας φόβους για περιβαλλοντικές καταστροφές.

Πιο συγκεκριμένα, η Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης της Γερμανίας (DNR), που εκπροσωπεί 96 περιβαλλοντικές οργανώσεις, καταγγέλλει ότι το σχέδιο να διεξαχθεί μέρος των Αγώνων στο  Γκάρμις-Παρτενκίρχεν, θα αποβεί μοιραίο για το περιβάλλον.

«Προχωρήσαμε σε ελέγχους και κρίναμε ότι η διεξαγωγή των αγώνων στο  Γκάρμις-Παρτενκίρχεν, με τις όμορφες κοιλάδες και τις περιοχές τεράστιας οικολογικής αξίας, είναι ανεύθυνη», τόνισε σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας της DNR.

«Πρέπει να γίνουν τόσες υποδομές, το ολυμπιακό χωριό για τη διαμονή των αθλητών, οι ξενώνες για τους δημοσιογράφους, νέες πίστες για σκι κλπ. Δεν μπορούμε να είμαστε μέρος αυτής της επιτροπής και αποφασίσαμε να αποσυρθούμε», προσέθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα που θα φιλοξενήσει τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες θα αναδειχθεί μετά από ψηφοφορία τον Ιούλιο του 2011. Πέρα από τη Γερμανία, ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει η Νότιος Κορέα και η Γαλλία.

Για το econews.gr

Newslink Hellas

Σχόλια