Περιβαλλοντικό σχολείο σε μολυσμένη περιοχή

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Οι μαθητές «πράσινου» σχολείου στο Λος Άντζελες δεν χρειάστηκε να πάνε και πολύ μακριά για το πρώτο μάθημα της περιβαλλοντικής ρύπανσης, αφού η περιοχή όπου χτίστηκε το σχολείο είναι μολυσμένη με επικίνδυνες ουσίες.

Το περιβαλλοντικό σχολείο, κόστους 75 εκατ. δολαρίων, χτίστηκε πριν λίγο καιρό σε πρώην βιομηχανική περιοχή δυτικά, του Λος Άντζελες.

Κατά τη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών διαπιστώθηκε ότι η έκταση στην οποία χτιζόταν είχε μολυνθεί από τη διαρροή καρκινογόνων διαλυτικών ουσιών, που φυλάσσονταν σε 17 βαρέλια.

Το σχολείο καθαρίστηκε από ειδικές ομάδες και ο διευθυντής επισήμανε ότι οι μαθητές ξεκινούν κανονικά τα μαθήματά τους τη Δευτέρα.

Περιβαλλοντικές οργανώσεις ωστόσο προειδοποιούν ότι τα παιδιά διατρέχουν μεγάλους κινδύνους καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο νέας ρύπανσης από εξωτερικές πηγές.

Σημειώνεται ότι δίπλα από το σχολείο υπάρχει μια εξέδρα άντλησης πετρελαίου και ένας σταθμός φυσικού αερίου.

Το πράσινο σχολείο έχει πάρει το όνομά του από τον Rachel Carson και τον Al Gore, που τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται έντονα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια