Πλαφόν στα καύσιμα- Οι τιμές ανά νομό

0
2

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Πλαφόν στις τιμές πώλησης των καυσίμων ορίστηκε με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνας Μπιρμπίλη προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κρούσματα αισχροκέρδειας στην αγορά.

Στα αστικά κέντρα, Αττική και Θεσσαλονίκη, η ανώτατη τιμή πώλησης της αμόλυβδης ορίζεται στα 1,473 ευρώ το λίτρο, της super αμόλυβδης στα 1,701 ευρώ το λίτρο, της super στα 1,561 ευρώ το λίτρο και του πετρέλαιο κίνησης στα 1,282 ευρώ το λίτρο.

Στη Ζώνη Α, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

– Η αμόλυβδη στα 1,496 ευρώ το λίτρο

– Η super αμόλυβδη στα 1,706 ευρώ το λίτρο

– Η super στα 1,566 ευρώ το λίτρο

– Το πετρέλαιο κίνησης στα 1,290 ευρώ το λίτρο

Στη Ζώνη Β, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

– Η αμόλυβδη στα 1,545 ευρώ το λίτρο

– Η super αμόλυβδη στα 1,745 ευρώ το λίτρο

– Η super στα 1,605 ευρώ το λίτρο

– Το πετρέλαιο κίνησης στα 1,326 ευρώ το λίτρο

Στη Ζώνη Γ, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

– Η αμόλυβδη στα 1,561 ευρώ το λίτρο

– Η super αμόλυβδη στα 1,764 ευρώ το λίτρο

– Η super στα 1,624 ευρώ το λίτρο

– Το πετρέλαιο κίνησης στα 1,322 ευρώ το λίτρο

Στη Ζώνη Α περιλαμβάνονται οι νομοί Βοιωτίας, Αρκαδίας, Λάρισας, Πέλλας, Φθιώτιδας, Λακωνίας, Καρδίτσας, Ημαθίας, Φωκίδας, Μεσσηνίας, Τρικάλων, Χαλκιδικής, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Πιερίας, Κιλκίς, Ευρυτανίας, Αχαΐας, Γρεβενών, Σερρών, Ευβοίας, Άρτας, Κοζάνης, Καβάλας, Κορίνθου, Πρεβέζης, Καστοριάς, Δράμας, Αργολίδος, Μαγνησίας, Φλώρινας και ο Αργοσαρωνικός.

Στη Ζώνη Β περιλαμβάνονται οι νομοί Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Ροδόπης, Λευκάδας, Ιωαννίνων, Λασιθίου, Έβρου, Κεφαλονιάς, Χανίων, Ξάνθης, Κέρκυρας, Ζακύνθου και Ρεθύμνης.

Στη Ζώνη Γ περιλαμβάνονται οι νομοί Δωδεκανήσου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κυκλάδων και οι περιοχές των βορείων Σποράδων, η Λήμνος, η Θάσος, η Σαμοθράκη και η Σκύρος.

Πηγή: i-live news

Σχόλια