Εθελοντές καθάρισαν τον Ιλισό ποταμό

0
16

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί το φυσικό τοπίο και η ιστορική σημασία του Ιλισού, κινήματα πολιτών βρέθηκαν χθες το πρωί 12 Σεπτεμβρίου και καθάρισαν τμήμα του ποταμού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», τα κινήματα πολιτών καθάρισαν μήκος 300 μέτρων του ποταμού, όπου στις ΒΔ όχθες του βρίσκεται το Ολυμπιείο και νοτιανατολικά ο ναός της Αργοτέρας Αρτέμιδος.

Δεν επιλέχθηκε τυχαία το συγκεκριμένο τμήμα.

Οι Αθηναίοι είχαν αφιερώσει τη νίκη τους στον Μαραθώνα στη Θεά Άρτεμη, πριν 2,500 χρόνια.

Ο πρόεδρος του Οικολογικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χαιδαιρίου, Κ. Φωτεινάκης δήλωσε ότι «Είναι κρίμα μια περιοχή ιστορικής σημασίας και με τόσο πυκνή βλάστηση να είναι γεμάτη σκουπίδια. Καθαρίζαμε από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι. Και τι δεν βρήκαμε – πλαστικές σακούλες, αποτσίγαρα, κουτιά αναψυκτικών και μπίρας, ξερά κλαδιά. Μπορεί να μην έχει καθαριστεί ποτέ πριν η περιοχή».

Ο κ. Ιωσήφ Ευφραιμίδης, μέλος της πρωτοβουλίας  Κατοίκων του Μετς, δήλωσε ότι ο καθαρισμός «ήταν μόνο η αρχή. Θα πραγματοποιήσουμε καθαρισμό του συγκεκριμένου τμήματος του Ιλισού ακόμη 3 φορές για να αναδείξουμε αυτήν τη θαμμένη -στην κυριολεξία- όαση στο κέντρο της Αθήνας».

Η δράση θα ολοκληρωθεί στις 31 Οκτωβρίου, ημέρα του 28ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια