Ρόδος: περισσότερα από 1.500 αδέσποτα στο νησί

0
30

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ο Σύλλογος Φιλοζωικής Ρόδου θέλει να στήσει ένα νέο κυνοκομείο στο χώρο του Φυτωρίου στα Κοσκινού, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τα αδέσποτα στο νησί.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Ροδιακή», ο Σύλλογος κατέθεσε σχετικό αίτημα στον νομάρχη κ. Μαχαιρίδη και στον αντινομάρχη κ. Χατζηδιάκο.

Συγκεκριμένα στην επιστολή που στάλθηκε αναφέρονται τα εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Μετά την τελευταία δολοφονία τεσσάρων ζώων (κουτάβια) το Σάββατο 4/9 στη Ρόδο με χρήση κάποιου δηλητηρίου, κατά πάσα πιθανότητα Laneid, παρακαλούμε όπως λάβετε σοβαρά υπόψη ότι στη Ρόδο καθημερινά λαμβάνουμε καταγγελίες για θανατώσεις ζώων με τον απάνθρωπο αυτό τρόπο.

Δυστυχώς, όλες οι εκκλήσεις μας για τη δημιουργία ενός Διαδημοτικού κυνοκομείου οι οποίες έχουν αρχίσει εδώ και περίπου 4 χρόνια δεν έχουν εισακουσθεί.

Στο νησί αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 1500 αδέσποτα, δημιουργία μερικών αν όχι πολλών ανεύθυνων συμπατριωτών μας.

Αφού δυστυχώς, η Πολιτεία αδυνατεί να εφαρμόσει το νόμο 3170 του 2003, ώστε με τον έλεγχο στα pet shop, καθώς επίσης και στους παράνομους εκτροφείς και με ένα πρόγραμμα στειρώσεων από μέρους της, όπως αναφέρεται στο άνω νόμο να μπορέσουμε να περιορίσουμε τον αριθμό των αδέσποτων αφού το κυνοκομείο του δήμου Ροδίων δεν είναι δυνατόν λόγω του συνωστισμού των ζώων να περισυλλέξει περισσότερα.

Παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας ότι στη Ρόδο επικοινωνούμε καθημερινά με τους τουρίστες (φιλοξενούμενους) μας οι οποίοι ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες και είναι πολύ ευαισθητοποιημένοι στο θέμα της προστασίας ζώων και περιβάλλοντος.

Έχουμε πολλές φορές προλάβει την ανάρτηση περιστατικών στο διαδίκτυο θανατωμένων ζώων είτε από φόλες είτε επειδή τα έδεσαν κάπου χωρίς τη στοιχειώδη φροντίδα (φαγητό, νερό και σκίαση) για να πεθάνουν.

Αυτά δυστυχώς από τους περιπατητές τουρίστες αναρτώνται στο διαδίκτυο και δημιουργούν δυσάρεστες καταστάσεις για την πατρίδα μας.

Παρακαλούμε να μας βοηθήσετε δίνοντάς μας ένα κομμάτι γης στο φυτώριο Ρόδου στο οποίο είναι υπεύθυνος ο κ. Χατζηδιάκος.

Εκεί υπάρχουν εγκαταστάσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου, του Συλλόγου Τοξοβολίας και κρίνουμε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για να δημιουργηθεί ένα πρόχειρο κατάλυμα για την περισυλλογή των αδέσποτων.

Ο Σύλλογος Φιλοζωικής Ρόδου καθώς και η Ομάδα Εθελοντών Προστασίας Αδέσποτων θα αναλάβουν τη φροντίδα όσον αφορά σίτιση, περίθαλψη και καθαρισμό.

Με την ευχή ότι θα εισακουσθεί η παράκληση μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με τιμή

Η πρόεδρος, τα μέλη του Συλλόγου Φιλοζωικής Ρόδου και η Ομάδα Εθελοντών Προστασίας Αδέσποτων».

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια