ΔΕΘ: οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

0
6

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου από το βήμα της 75ης ΔΕΘ, ανακοίνωσε  μείωση φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις με στόχο «να ανοίξει ο δρόμος για τις επενδύσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε οριστικό κλείσιμο όλων των φορολογικών υποθέσεων, ακόμη και αυτών που εκκρεμούν στα δικαστήρια, για «να γίνει μια νέα αρχή».

Επίσης, για τους χαμηλοσυνταξιούχους ότι θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να τους βοηθήσει ανάλογα με την πορεία των εσόδων.

Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στους παραγωγικούς φορείς παρουσίασε πακέτο 15 μέτρων, τα οποία θα προωθηθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, εξήγγειλε μείωση του του φορολογικού συντελεστή στα αδιανέμητα κέρδη των επιχειρήσεων από το 2011 (από το 24% στο 20%).

Η εν λόγω μείωση ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο βάθος της επόμενης τριετίας, αλλά θα ισχύσει άμεσα με στόχο «να τονωθούν οι επενδύσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Επίσης, προανήγγειλε άμεση εξειδίκευση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, αλλά και αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου εξήγγειλε τη σύσταση Συμβουλίου Επενδύσεων στο οποίο θα συμμετέχουν «διακεκριμένοι επενδυτές και επιχειρηματίες του εξωτερικού».

Ακόμη, επισήμανε ότι με τις θυσίες του ελληνικού λαού αποφεύχθηκε η χρεοκοπία της Ελλάδας, κάτι που «κάποιοι εντός και εκτός της χώρας θεωρούσαν αναπόφευκτο».

Τα 15 μέτρα που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός είναι:

1. Η απελευθέρωση των οδικών μεταφορών

2. Το άνοιγμα όλων των άλλων κλειστών επαγγελμάτων

3. Η αναδιάρθρωση του ΟΣΕ και ο εξορθολογισμός της λειτουργίας όλων των ζημιογόνων ΔΕΚΟ

4. Η αναδιάρθρωση του φορολογικού μηχανισμού «για να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή και να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τον πολίτη»

5. Η διαμόρφωση νέου πλαισίου για ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης

6. Ο νέος αναπτυξιακός νόμος

7. Η εξειδίκευση του σχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

8. Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας

9. Το σχέδιο για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος

10. Η ολοκλήρωση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής στο δημόσιο

11. Το νέο πλαίσιο για τις προμήθειες των νοσοκομείων και ολοκλήρωση των διπλογραφικών

12. Η λειτουργία του ολοήμερου νοσοκομείου

13. Η λειτουργία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου

14. Η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης νέων επιχειρήσεων

15. Το νέο σχέδιο για την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας

Πηγή: i-live

Σχόλια