ΕΕ: μείωση των εκπομπών αερίων λόγω οικονομικής κρίσης

0
13

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που δημοσιεύθηκαν του Ευρωπαικού Πρακτορείου Περιβάλλοντος, οικονομική κρίση στην ΕΕ το 2009 προκάλεσε μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 6,9%.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», σε σχετική ανακοίνωση του Ευρωπαικού Πρακτορείου Περιβάλλοντος, το οποίο εδρεύει στην Κοπεγχάγη, αναφέρεται ότι:

«Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις, οι εκπομπές των 27 κρατών- μελών της ΕΕ είναι μειωμένες κατά 17,3% σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, και, συνεπώς, πολύ κοντά στο στόχο της ΕΕ να μειώσει τις εκπομπές της κατά 20% μέχρι το 2020.

Η μεγαλύτερη επίδραση στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου προέρχεται από την απότομη μείωση (-12,7%) στην κατανάλωση άνθρακα, την ώρα που για όλα τα ορυκτά καύσιμα (άνθρακας, πετρέλαιο, φυσικό αέριο ) η κατανάλωση μειώθηκε κατά 5,5% σε σύγκριση με το 2008.

Αναμένεται ότι μετά από τη βαθιά ύφεση στην ΕΕ το 2009, η οικονομική ανάκαμψη θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα εκπομπών το 2010 σε σύγκριση με το 2009, ή τουλάχιστον μια πιο αργή μείωση».

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια