Θερμαϊκός: ξεκινούν οι εργασίες καθαρισμού

1
42

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη ανακοίνωσε ότι πληρώθηκαν τα χρέη και ξεκινούν πάλι οι εργασίες επιφανειακού καθαρισμού στα νερά του Θερμαϊκού, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Ο Θερμαϊκός κόλπος ,τον περασμένο Αύγουστο, θύμιζε μια απέραντη «χωματερή» με χιλιάδες πλαστικά, φερτά υλικά και γενικότερα κάθε είδους απορρίμματα να επιπλέουν στην παραλία.

Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης αντίκριζαν καθημερινά ένα αποκρουστικό θέαμα.

Το ειδικό σκάφος καθαρισμού είχε αποσυρθεί, λόγω λήξης της σύμβασης με την ιδιόκτητη εταιρεία.

Η κ. Τζάκρη επισήμανε ότι μετά την έγκριση της σχετικής πίστωσης από το υπουργείο Οικονομικών, κατοχυρώθηκε στην ανάδοχο εταιρία ο διαγωνισμός της γενικής γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης για τον επιφανειακό καθαρισμό των νερών στο Θερμαϊκό και υπεγράφη η σχετική σύμβαση.

«Η εγκεκριμένη πίστωση για φέτος είναι διπλάσια της προβλεπόμενης, καθώς περιλαμβάνει και την εξόφληση των υποχρεώσεων προς την ανάδοχο εταιρία της περσινής σύμβασης, για την οποία η προηγούμενη διακυβέρνηση δεν είχε προβλέψει τη διάθεση πίστωσης για την αποπληρωμή της», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου της.

Οι εργασίες καθαρισμού θα πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα.

Σε περίπτωση έκτακτων περιστατικών ρύπανσης καθώς και σε περιόδους αυξημένης τουριστικής κίνησης στην πόλη, οι εργασίες θα πραγματοποιούνται καθημερινά.

Για το econews

Newslink Hellas

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.