Το «Τρένο της Κλιματικής Αλλαγής» ξεκινά το ταξίδι του στις 17/9

0
31

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ένα τρένο που μεταφέρει το μήνυμα της κλιματικής αλλαγής και της ανάγκης για να προστατεύσουμε τον πλανήτη θα ξεκινήσει το ταξίδι του στις 17 Σεπτεμβρίου από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξπρές»,  το τρένο ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσους σταθμούς την Αλεξανδρούπολη και το Σουφλί και θα μεταφέρει έως την Κωνσταντινούπολη το μήνυμα  της κλιματικής αλλαγής και την ανάγκη για να ληφθούν μέτρα για την προστασία του πλανήτη από τις επιπτώσεις του εν λόγω φαινομένου.

Πρόκειται για μια δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος του British Council, «Challenge Europe».

Το εν λόγω πρόγραμμα έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την ανάγκη μείωσης των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Πραγματοποιείται από το 2008 σε 13 χώρες της Ευρώπης και από το 2009 υλοποιείται και στην Ελλάδα.

Από κάθε χώρα επιλέγεται μια ομάδα 15 νέων «Συνηγόρων του Κλίματος», ηλικίας 18 έως 35 ετών.

Οι νέοι καλούνται να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν ιδέες, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα που αφορούν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

Από τις 17 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, Συνήγοροι του Κλίματος από την Ελλάδα και την Τουρκία, θα προσπαθήσουν να δείξουν ότι η κλιματική αλλαγή περνά τα σύνορα των κρατών και πως για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειές της, οι άνθρωποι θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια