Το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Ευρώπης γίνεται γιγάντιο!

0
103

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Άλλες 75 τουρμπίνες θα εγκατασταθούν στο μεγαλύτερο χερσαίο αιολικό πάρκο της Ευρώπης, που βρίσκεται στο ανατολικό Renfrewshire της Σκωτίας.

Πιο συγκεκριμένα, η «ScottishPower Renewables» ανακοίνωσε ότι θα εγκαταστήσει τις 75 τουρμπίνες στο αιολικό πάρκο Whitelee, στο χωριό Eaglesham Moor, μέχρι το 2012.

Με την επέκταση του πάρκου οι ανεμογεννήτριες θα φτάσουν τις 215, γεγονός που συνεπάγεται ότι η παραγωγή ενέργειας θα αυξηθεί κατά 2/3.

Οι 140 τουρμπίνες που διαθέτει αυτή τη στιγμή το χερσαίο αιολικό πάρκο παράγουν ενέργεια ικανή να τροφοδοτήσει 180.000 σπίτια.

Όταν εγκατασταθούν στο πάρκο οι 75 ανεμογεννήτριες, η παραγόμενη ενέργεια θα εκτοξευτεί από τα 322 MW στα 539 MW, τροφοδοτώντας περίπου 300.000 σπίτια.

Λίγο αφότου το αιολικό πάρκο τέθηκε σε λειτουργία το 2008, η «ScottishPower Renewables» ξεκίνησε να εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης και τον Μάιο του 2009 κατάφερε να πάρει άδεια για την υλοποίηση των σχεδίων της.

Σε δηλώσεις του ο Simon Chritian, διευθυντής της «ScottishPower Renewables» στη Βρετανία, τόνισε ότι το αιολικό πάρκο Whitelee είναι το μεγαλύτερο χερσαίο πάρκο στην Ευρώπη και με την επέκταση θα γίνει ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια