Θηλιά το "κρυφό χρέος" – Νέα σκληρά μέτρα "βλέπει" η Eurostat

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

«Τέσσερις μήνες μετά τα τη συμφωνία διάσωσης ύψους 110 δις. ευρώ και η Ελλάδα δεν έχει ακόμα γνωστοποιήσει όλες τις λεπτομέρειες των μυστικών χρηματοοικονομικών συναλλαγών στις οποίες προέβαινε για να αποκρύπτει το χρέος».

Με αυτή την πρόταση ξεκινάει άρθρο του Bloomberg, που φιλοξενεί δηλώσεις του επικεφαλής της Eurostat Walter Radermacher.

«Δεν έχουμε δει τα πραγματικά έγγραφα» αποκαλύπτει ο Radermacher, αναφερόμενος στο ζήτημα, και εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι θα ακολουθήσουν νέα σκληρά μέτρα όταν στελέχη της Eurostat κάνουν μια «ακριβή εκτίμηση» του συνολικού μεγέθους του «κρυφού χρέους» της Ελλάδας, στα τέλη του μήνα.

Ο κ. Radermacher αναφέρεται στη χρήση από τις ελληνικές κυβερνήσεις χρηματοοικονομικών προϊόντων ανταλλαγής πιστωτικού κινδύνου (Credit Default Swaps) για να «μακιγιάρει» το πραγματικό μέγεθος του χρέους της χώρας, όπως οι περίφημες συμβάσεις με τη Goldman Sachs.

Αναμένεται η τοποθέτηση της ελληνικής κυβέρνησης στις δηλώσεις Radermacher, καθώς αν επιβεβαιωθεί ο επικεφαλής της Eurostat, ίσως το Μνημόνιο τιναχτεί στον αέρα.

Πηγή: Bloomberg

Σχόλια