Μεγάλος αυτοκινητόδρομος απειλεί το Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι

1
46

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Το Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι της Τανζανίας απειλείται από σχέδιο της κυβέρνησης για την κατασκευή ενός αυτοκινητόδρομου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις προειδοποιούν για την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που θα σημειωθεί στο Σερενγκέτι, μια από τις τελευταίες μεγαλύτερες περιοχές του πλανήτη που μεταναστεύουν άγρια ζώα.

Η Ζωολογική Εταιρεία του Λονδίνου και η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Άγριας Φύσης, ζήτησαν από την  κυβέρνηση της Τανζανίας να επανεξετάσει το σχέδιο για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου.

«Είναι απειλή για την πανίδα της περιοχής και η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου θα έχει καταστροφικές συνέπειες » δήλωσε ένας εκπρόσωπος περιβαλλοντικής οργάνωσης της Αφρικής.

Ο δρόμος θα εμποδίζει περίπου 2 εκατ. ζέβρες και γκνου που μεταναστεύουν στην περιοχή.

Επίσης, τα ατυχήματα που θα συμβαίνουν με τα ζώα θα είναι αναπόφευκτα.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση τονίζει ότι ο αυτοκινητόδρομος θα διευκολύνει το εμπόριο συνδέοντας το δυτικό με το ανατολικό τμήμα της χώρας.

Ο Pascal Shelutete εκπρόσωπος για τα Εθνικά Πάρκα της Τανζανίας, δήλωσε ότι δεν θα ξεκινήσει η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, αν δεν γίνουν πρώτα περιβαλλοντικές μελέτες.

«Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, καθώς η κυβέρνηση γνωρίζει τη σημασία της περιοχής», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Τα ΜΜΕ της Τανζανίας αναφέρουν ότι έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι περιβαλλοντικές μελέτες και το έργο πρόκειται να αρχίσει.

Η Ζωολογική Εταιρεία της Φρανκφούρτης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την πανίδα της περιοχής, καθώς θα υπάρξουν επιπτώσεις στον πληθυσμό των άγριων ζώων.

Newslink

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.