Τζορτζ Σόρος: δωρεά 100 εκατ. δολαρίων για τα ανθρώπινα δικαιώματα

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος τραβάει ακόμα μια φορά πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

Αυτή τη φορά όχι με τις δηλώσεις του, αλλά με την απόφασή του να δωρίσει το ποσό των 100 εκατ. δολαρίων στο παρατηρητήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα «Human Rights Watch», προκειμένου η οργάνωση να επεκτείνει τις δράσεις της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με το «Κέντρο Φιλανθρωπίας» του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά που έχει λάβει ποτέ το Human Rights Watch και η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί το 2010 από μεμονωμένο άτομο.

Σχετική έρευνα που διενήργησε το «Κέντρο Φιλανθρωπίας» έδειξε ότι οι δωρεές έχουν μειωθεί δραματικά στις ΗΠΑ την τελευταία τετραετία ελέω οικονομικής κρίσης.

Ο 80χρονος Σόρος που έχει δωρίσει περί τα 700 εκατ. δολάρια σε διάφορους φιλανθρωπικούς σκοπούς μες το έτος, αποκάλυψε ότι αρχικά ήθελε να διανείμει όλη του την περιουσία κατά τη διάρκεια της ζωής του, σχέδιο που εντέλει εγκατέλειψε.

Δεν έκρυψε δε ότι οι τεράστιες δωρεές στις οποίες προβαίνει, κόντρα στο ρεύμα «αυτοσυγκράτησης» που υπαγορεύει η οικονομική κρίση, οφείλονται στη μεγάλη του ηλικία, ενώ όπως δήλωσε το έργο του θα συνεχίσει το ίδρυμά του.

To εδρεύον στη Νέα Υόρκη, Human Rights Watch σκοπεύει να αξιοποιήσει τη δωρεά του Σόρος προσθέτοντας περίπου 120 άτομα στους 300 υπαλλήλους του ανά τον κόσμο και  ανοίγοντας νέα γραφεία.

Υπενθυμίζεται πως ο Τζορτζ Σόρος έχει επανειλημμένως κατηγορηθεί για κερδοσκοπικά παιχνίδια με θύματα οικονομίες χωρών που βιώνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Άλλωστε στην άλλη όψη του νομίσματος της φιλανθρωπίας βρίσκεται η βαρβαρότητα.

Πηγή: MSNBC

Σχόλια