Σφαγή πουλιών στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου

0
12

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Δεκάδες λαθροκηνυγοί με μικρές βάρκες εισήλθαν στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου και προκάλεσαν απίστευτη οικολογική καταστροφή, σκοτώνοντας χιλιάδες μεταναστευτικά υδρόβια πουλιά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», η σφαγή των πουλιών διήρκεσε 4 ώρες και παρόλο που η περιοχή θύμιζε εμπόλεμη ζώνη από τους πυροβολισμούς και τις ριπές από τις κυνηγετικές καραμπίνες, κανείς από το Δασαρχείο της Αμαλιάδας δεν μετέβη να τους σταματήσει.

Η λιμνοθάλασσα Κοτυχίου αποτελεί μέρος του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου-Στροφυλιάς και προστατευόμενη περιοχή από τη Διεθνή Σύμβαση Ramsar.

Η Γεωργία Καραμπέρου, δασολόγος και συντονίστρια του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου-Στροφυλιάς, καταδίκασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την παράνομη εισβολή των λαθροκυνηγών στο Κοτύχι και επισήμανε τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο φορέας λόγω της έλλειψης προσωπικού.

«Υπάρχουν πέντε φύλακες εκ των οποίων οι δύο είναι γυναίκες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται με άδειες μητρότητας. Οι τρεις φύλακες που απομένουν καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την προστασία της περιοχής, αλλά φυσικά δεν φτάνουν.

Αυτή την περίοδο έχουμε ρίξει όλο το βάρος μας στην προστασία του έλους της Λάμιας, μιας περιοχής που βρίσκεται στο στόχαστρο άλλων λαθροκυνηγών οι οποίοι πρόσφατα επιχείρησαν να το κάψουν στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τα υδρόβια πουλιά που βρίσκονταν εκεί.

Δεν αρκεί το φιλότιμο και οι καλές προθέσεις. Χρειάζεται προσωπικό και μέσα για να ελεγχθεί και να προστατευτεί το Εθνικό Πάρκο», δήλωσε στην εφημερίδα η κ. Καραμπέρου.

Newslink

Σχόλια