Ανασχηματισμός προ των πυλών

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Πιθανός φαντάζει ο ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος την επομένη της ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων για τις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται δυσαρεστημένος από την άρνηση ορισμένων εκ των υπουργών του να παραιτηθούν των υπουργικών θώκων για να δώσουν τη μάχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση θα δουν οι υπουργός Γεωργίας Κατερίνα Μπατζελή, αλλά και ο Γιάννης Μαγκριώτης που αρνήθηκαν να είναι υποψήφιοι Κεντρικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας αντίστοιχα.

Η Φώφη Γεννηματα, της οποία η υποψηφιότητα είχε επιλεγεί για το Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους και δεν τίθεται ζήτημα απομάκρυνσής της από την κυβέρνηση.

Αδιευκρίνιστο παραμένει αν θα υπάρξουν «κυρώσεις» για τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, που αρνήθηκε να «κατέβει» στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία εναντίον του Παναγιώτη Ψωμιάδη, παρότι εμφανιζόταν ως φαβορί στις δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» εξετάζεται η μετακίνηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Οικονομίας, στη θέση της Λούκας Κατσέλη.

Αλλαγές έρχονται και στο υπουργείο Υγείας, με απομάκρυνση ή και μετακίνηση σε άλλο υπουργείο της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και πιθανό αντικαταστάτη της τον βουλευτή Επικρατείας Ηλία Μόσιαλο.

i-live

Σχόλια