Ν. Υόρκη: «σβήνουν» τους ουρανοξύστες – σώζουν τα αποδημητικά

0
69

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ένα μεγάλος αριθμός των ουρανοξυστών της Νέας Υόρκης θα  αρχίσουν και σβήνουν τα φώτα τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να προστατεύσουν τα αποδημητικά πουλιά που χτυπούν στις κορυφές τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, το πρόγραμμα «lights out» της περιβαλλοντικής οργάνωσης NYC Audubon, θα αρχίσει να ισχύει από την 1 Νοεμβρίου, όταν τα αποδημητικά πουλιά έχουν ολοκληρώσει τις μετακινήσεις τους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου 90.000 πουλιά κάθε χρόνο σκοτώνονται στη πόλη της Νέας Υόρκης , λόγω των υψηλών γυάλινων και φωτισμένων κτιρίων.

Ταα υψηλά φωτισμένα κτίρια της Ν. Υόρκης αποπροσανατολίζουν τη νύχτα τα αποδημητικά πουλιά, σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση NYC Audubon.

Τα μέλη της εν λόγω οργάνωσης ζητούν από τους ενοίκους των ουρανοξυστών να σβήνουν τα φώτα μέσα στα σπίτια τους, ιδίως μετά τα μεσάνυχτα έως τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από ένα παρόμοιο πρόγραμμα στο Καναδά, «στη Βόρεια Αμερική κάθε χρόνο σκοτώνονται περισσότερα πουλιά από την πρόσκρουση τους σε υψηλά κτίρια, από εκείνα χάθηκαν στο ατύχημα του Exxon Valdez, περίπου 250,000».

Επίσης, έρευνα που έγινε από το Field Museum του Σικάγο έδειξε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν τα φώτα είναι σβηστά παρατηρήθηκε μείωση στους θανάτους των πουλιών σε ποσοστό που αγγίζει το 83%.

Newslink

Σχόλια