Η Greenpeace στη συναυλία των U2!

0
1

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η Greenpeace θα συμμετάσχει στο ελληνικό σκέλος της U2 360° Tour, ενημερώνοντας και ζητώντας τη στήριξη του κόσμου ώστε να σταματήσει οριστικά η εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και να ξεκινήσει η στροφή της χώρας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ως μέσο για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών, αλλά και ως τρόπος για τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων πράσινων θέσεων εργασίας τα επόμενα χρόνια.

Την Παρασκευή, για πρώτη φορά στην Αθήνα, το θρυλικό συγκρότημα των U2 δίνει μια συναυλία, που δεν είναι μόνο το κύριο μουσικό γεγονός της χρονιάς, αλλά και μια κοινωνική και περιβαλλοντική δράση. Οι U2 στηρίζουν το έργο της Greenpeace στον κόσμο και στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, εθελοντές της Greenpeace ζητούν από τους πολίτες να συμμετάσχουν στην Ενεργειακή Επανάσταση και στην έκκληση για 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο μέλλον.

«Οι U2 συμβολίζουν την αλλαγή και την πρόοδο. Γι’ αυτό βρισκόμαστε εδώ. Η Ελλάδα είναι σήμερα παγιδευμένη στο παρόν της και υπάρχει ΜΟΝΟΝ ένας τρόπος για την καταπολέμηση της περιβαλλοντικής και οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε: Η Ενεργειακή Επανάσταση!» δήλωσε ο Νίκος Χαραλαμπίδης, γενικός διευθυντής της Greenpeace στην Ελλάδα.

«Η μακρόχρονη και διαρκής σχέση μας με τους U2 για το κοινό όραμα ενός πιο δίκαιου, πράσινου και ειρηνικού κόσμου μας δίνει την ευκαιρία να ευαισθητοποιήσουμε μαζί πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

Η U2 360° επέστρεψε στην Ευρώπη τον περασμένο μήνα και οι εθελοντές της Greenpeace ήταν παρόντες με τραπεζάκια έξω από το στάδιο της Μόσχας, δίνοντας στους θαυμαστές του συγκροτήματος την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην εκστρατεία της Greenpeace, που στοχεύει στην προστασία του κλίματος. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Greenpeace είναι παρούσα σε συναυλία αυτής της περιοδείας, ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας τον κόσμο.

Η μουσική των U2 ήταν πάντα για την καρδιά και το μυαλό, το σώμα και τη ψυχή. Όλα αυτά τα χρόνια το συγκρότημα “φώτισε” με επιτυχία τις προσπάθειες σημαντικών μη κυβερνητικών οργανώσεων που στόχο έχουν να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. «Από τη Διεθνή Αμνηστία και τη Greenpeace ως τις DATA, ONE, (Product (RED) και το Project για τα παιδιά του Chernobyl, οι U2 έχουν συμμετάσχει σε συναυλίες, έγραψαν τραγούδια, στήριξαν εκστρατείες, πραγματοποίησαν ειδικές επισκέψεις για τη συγκέντρωση πόρων και την στήριξη μιας σειράς φιλανθρωπικών οργανώσεων και ακτιβιστών σε παγκόσμιο επίπεδο», αναφέρεται στο site των U2.

Σχόλια