"Τρύπα" 800 εκ. αποκαλύπτει ο Παπακωνσταντίνου – "Δεν χρεωκοπείτε" λέει το ΔΝΤ

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

«Δεν υπάρχει περίπτωση να χρεοκοπήσει η Ελλάδα» αποφαίνονται οι αναλυτές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε έκθεση με αντικείμενο τις πτωχεύσεις σε αναπτυγμένες οικονομικά χώρες και τίτλο «Default in Today’s Advanced Economies: Unnecessary, Undesirable, and Unlikely».

Απαντώντας σε όσους προδιαγράφουν δυσοίωνο το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και το σενάριο της πτώχευσης ως αναπόφευκτο, εξαιτίας υψηλών επιτοκίων δανεισμού από την τρόικα και χαμηλής ανταγωνιστικότητας ελέω ευρώ, οι αναλυτές του ΔΝΤ πρεσβεύουν την άποψη πως το μέγεθος της προσαρμογής που επιχειρεί η ελληνική κυβέρνηση, μαζί με το γεγονός ότι τα επιτόκια δανεισμού είναι χαμηλότερα από αυτά που απέδιδαν άλλες χώρες σε παρόμοια θέση, καθιστούν ρεαλιστική μια οικονομική και δημοσιονομική ανασυγκρότηση.

Δεν παραλείπουν βέβαια να αναφερθούν στην ανάγκη για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα.

Εντωμεταξύ, σε δηλώσεις τους στην γαλλική εφημερίδα La Tribune, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου αποκάλυψε πως η κυβέρνηση πρέπει να κλείσει «τρύπα» 800 εκατ. ευρώ για να πετύχει τον στόχο ελλείμματος 8,1% το 2010.

Πηγή: i-live

Σχόλια