ΔΕΘ: «Πράσινες» επενδύσεις και «κοινωνικό» πακέτο εξαγγέλλει ο Παπανδρέου

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το σύνθημα για ενεργοποίηση της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης θα δώσει σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΣΚΑΙ, ο Γιώργος Παπανδρέου θα κάνει ιδιαίτερη μνεία σε μεγάλα ενεργειακά έργα, όπως η αιολική σύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου (Χίο, Μυτιλήνη, Λήμνο), στη δημιουργία τριών νέων μεγάλων αιολικών «πάρκων» (δύο στην Κρήτη και ένα στη Σκύρο), αλλά και στην πολυσυζητημένη κατασκευή μιας της μεγαλύτερης φωτοβολταϊκής μονάδας στον κόσμο από τη ΔΕΗ στην Κοζάνη.

Παράλληλα, θα ανακοινώσει κίνητρα για την εγκατάσταση ή επένδυση «πράσινων» μονάδων από επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Εξάλλου, μπροστά στη δριμεία κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για την επιβολή ομολογουμένως αντιλαϊκών μέτρων, υπό το καθεστώς εποπτείας της τρόικας, και την απομάκρυνση του κυβερνώντος κόμματος από τις υποτιθέμενες σοσιαλιστικές ρίζες του, ο Γιώργος Παπανδρέου θα εξαγγείλει δέσμη φιλολαϊκών μέτρων για την ενίσχυση των ασθενέστερων κοινωνικών τάξεων.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο κ. Παπανδρέου μεταξύ άλλων θα εξαγγείλει μέτρο επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών στις ιδιωτικές εταιρείες ως αντικίνητρο απολύσεων, την επιδοματική ενίσχυση για προσλήψεις νέων έως 30 ετών, όπως και μέτρα στήριξης των ανέργων άνω των 55 ετών και τη διευκόλυνση των εργαζόμενων μητέρων με την επέκταση των ολοήμερων σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών.

Πηγή: i-live

Σχόλια