Εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας για ενίσχυση εσόδων

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τρόπους για να ενισχύσει τα έσοδά του αναζητά το ελληνικό Δημόσιο, πόσω μάλλον όταν δεν μπορεί να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει η τριμελής ομάδα των δανειστών της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα»,  έχει καταρτιστεί λίστα 76 ακινήτων μεγάλης αξίας και εμπορευσιμότητας για τα οποία θα αναζητηθούν ιδιώτες επενδυτές στους οποίους θα παραχωρηθούν για χρονικό διάστημα 50 ετών.

Σε πρώτη φάση, θα αναζητηθούν επενδυτές για την έκταση 270 στρεμμάτων όπου εκτεινόταν το εργοτάξιο της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου στο Αντίρριο και για το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν μαζί με την περιβάλλουσα αυτό έκταση των 16.900 στρεμμάτων.

Όσον αφορά στο Αντίρριο , έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από την κοινοπραξία Γέφυρα που κατασκεύασε τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, από την Qatar Ηolding και Οrascom.

Η κυβερνητική επιλογή έχει την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, καθώς εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν περισσότερες από 500 νέες θέσεις εργασίας.

Όσον αφορά το Καϊμακτσαλάν, πρόκειται για το υψηλότερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, με μεγάλη περίοδο χιονιού το οποίο θα μπορούσε να προσελκύσει τουρίστες για χειμερινό τουρισμό στη χώρας μας.

Μάλιστα, σχεδιάζεται η δημιουργία ναυταθλητικών εγκαταστάσεων στην παρακείμενη λίμνη Βεγορίτιδα.

Πηγή: i-live

Σχόλια