Ανοιχτά Ακρόπολη-Σούνιο για την Πανσέληνο – Οι εκδηλώσεις

0
75

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ανοιχτές θα είναι οι πόρτες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων σε όλη τη χώρα για τις εκδηλώσεις της αυγουστιάτικης πανσελήνου στις 24 Αυγούστου.

Μεταξύ άλλων,  οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφθούν την Ακρόπολη και το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, καθώς αρχαιοφύλακες και υπουργείο Πολιτισμού «έριξαν» νερό στο κρασί τους.

Το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι, συμπεριλαμβανομένης της Ακρόπολης και του Σουνίου, θα είναι ανοιχτοί για την βραδιά της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.

» Η στάση της πλειοψηφίας των αρχαιοφυλάκων που προσφέρθηκαν εξαρχής να εργασθούν εθελοντικά, με αποτέλεσμα να έχει εξασφαλισθεί από την πρώτη στιγμή ότι θα είναι ανοιχτοί τουλάχιστον 92 χώροι σε όλη την Ελλάδα, ήταν μια στάση αρχής. Για την εργασία τους αυτή, πάντως, θα πληρωθούν τη νόμιμη αμοιβή τους όπως έχει ανακοινωθεί ήδη.

» Είναι προφανές ότι η στάση του ΥΠΠΟΤ και των αρχαιοφυλάκων καθώς και η απήχησή της στην κοινωνία βοήθησε ώστε τελικά όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι να παραμείνουν ανοιχτοί. Γι αυτό χαιρετίζουμε και τη σημερινή απόφαση της ΠΕΥΦΑ».

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ένωση Αρχαιοφυλάκων αποφάσισε να ανταποκριθεί θετικά στην πραγματοποίηση της νυχτερινής αυγουστιάτικης εκδήλωσης, με την παράκληση το χρηματικό ποσό που θα δινόταν για την πληρωμή υπερωριών των αρχαιοφυλάκων να κατατεθεί άμεσα στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα εδώ.

Πηγή: i-live

Σχόλια