Οικολογική φυλακή κερδίζει βραβείο πρωτοπορίας!

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το ετήσιο βραβείο για την πρωτοπορία σε ενεργειακό και περιβαλλοντικό σχεδιασμό του Αμερικανικού Συμβουλίου Πράσινων Κτιρίων, κέρδισε φέτος το Σωφρονιστικό Κέντρο Κογιότ Ριτζ στο Κονέλ της επαρχίας Φράνκλιν και συγκεκριμένα η νέα οικολογική πτέρυγα της φυλακής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Έθνος, πρόκειται για την πρώτη οικολογική φυλακή του κόσμου.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εκτός του γεγονότος ότι το λειτουργικό κόστος και το «οικολογικό αποτύπωμα»της φυλακής έχει μειωθεί, οι συνθήκες κράτησης έχουν βελτιωθεί σημαντικά.

Η νέα οικολογική πτέρυγα της φυλακής καλύπτει περίπου 1.572 τετραγωνικά μέτρα. Είναι γεμάτη με  ηλιακούς δέκτες, ενώ στο προαύλιο έχουν «στρωθεί» χαλίκια.

Συνολικά υπάρχουν 100 κελιά απομόνωσης και 256 κελιά κανονικής στέγασης των τροφίμων με μεγάλα και λεπτά σε πάχος παράθυρα που κρατούν το κελί δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό τον χειμώνα, ενώ οι θερμαντήρες νερού και τα συστήματα εξαερισμού είναι χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Επισημαίνεται ότι από τον Οκτώβριο του 2008 οπότε και ολοκληρώθηκε το χτίσιμο της νέας πτέρυγας, η οικολογική φυλακή χρησιμοποιεί 20 εκατομμύρια λίτρα νερού λιγότερα από μια συμβατική φυλακή σε ετήσια βάση.

Newslink

Σχόλια