Πύρινα μέτωπα Μεγαλόπολη, Κυπαρισσία και Θεσπρωτία

0
4

Ειδήσεις Ελλάδα:

Πυρκαγιές ξέσπασαν τα ξημερώματα της Τετάρτης σε Μεγαλόπολη και Κυπαρισσία, ενώ σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στην περιοχή Παλαμπάς Θεσπρωτίας.

Πιο συγκεκριμένα, η φωτιά στο Νεοχώρι Μεγαλόπολης ξέσπασε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα και στην περιοχή επιχειρούν 24 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Η φωτιά στην Κυπαρισσία, στην περιοχή Βρύσες, ξέσπασε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα και στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Στο μεταξύ, στις φλόγες παραδόθηκαν την Τρίτη η Λευκάδα, η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος, με αποτέλεσμα να καούν μεγάλες δασικές εκτάσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Έθνος, η μεγαλύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στη Λευκάδα, σε δασική περιοχή στο κεφαλοχώρι Καρυά, που βρίσκεται στο κέντρο του νησιού. Τις βραδινές ώρες οι φλόγες έφτασαν πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Η φωτιά στην Κεφαλονιά εκδηλώθηκε στις 5.35 το απόγευμα στις περιοχές Σιμοτάτα και Βλαχάτα, σε έκταση με χαμηλή βλάστηση.

Η πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη μέχρι αργά το βράδυ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις μάχονταν για την κατάσβεση των πυρκαγιών στα δύο νησιά, στις 6.15 το απόγευμα ξέσπασαν στη Ζάκυνθο δύο νέες φωτιές σε δασικές εκτάσεις στις περιοχές Καταστάρι και Λιθάκια του Δήμου Αλυκών.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη, έπειτα από σχεδόν τέσσερις ημέρες, έλαβε τέλος ο εφιάλτης της μεγάλης πυρκαγιάς στα Κύθηρα.

Η ζημιά είναι τεράστια αφού καταστράφηκε δασική και αγροτοδασική έκταση με ελαιόδενδρα, καθώς επίσης και μελίσσια. Εκτιμάται μάλιστα ότι κάηκαν περισσότερα από 15.000 στρέμματα. Η καταγραφή των ζημιών θα ξεκινήσει την Τετάρτη.

Πηγή i-live.gr

Σχόλια