Πακιστάν: εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν από το μολυσμένο νερό

0
14

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τον κώδωνα του κινδύνου για 3,5 εκατομμύρια παιδιά στο Πακιστάν που κινδυνεύουν να προσβληθούν από θανατηφόρες ασθένειες εξαιτίας του μολυσμένου νερού μετά τις πλημμύρες, κρούουν τα Ηνωμένα Έθνη.

«Περίπου 3,5 εκατομμύρια παιδιά εκτίθενται στον κίνδυνο θανατηφόρων ασθενειών που συνδέονται με το μολυσμένο νερό όπως η διάρροια και η δυσεντερία» δήλωσε τη Δευτέρα ο Μαουρίτσιο Τζουλιάνο, εκπρόσωπος του Γραφείου Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα.

Ο κ. Τζουλιάνο αναφέρθηκε επίσης στον κίνδυνο της ηπατίτιδας Α και Ε και στον τυφοειδή πυρετό, ενώ επισήμανε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ετοιμάζεται να προσφέρει βοήθεια σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε περίπτωση εκδήλωσης χολέρας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ανθρωπιστική βοήθεια στους πλημμυροπαθείς του Πακιστάν φτάνει με αργούς ρυθμούς, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις καθώς υπάρχει μεγάλη ανάγκη για καθαρό νερό, φαγητό και καταλύματα.

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Εκατοντάδες χωριά στο Πακιστάν έχουν πλημμυρήσει, δρόμοι έχουν κοπεί στα δύο και χιλιάδες άστεγοι ζουν σε σκηνές στην άκρη του δρόμου.

Σημειώνεται ότι κατά την επίσκεψή του στο Πακιστάν ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν, απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα για ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ έκανε λόγο για πρωτοφανή καταστροφή.

Newslink

Σχόλια