Ο εμπρηστής της Κέρκυρας δεν ήταν εθελοντής πυροσβέστης

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δεν ανήκει στην ομάδα των εθελοντών πυροσβεστών, ο συλληφθείς στην Κέρκυρα που κατηγορείται για εμπρησμό κατά συρροήν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Έθνος», στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η ιδιότητα του εθελοντή πυροσβέστη προσδιορίζεται στις διατάξεις του Ν.1951/1991 και οριοθετείται στο πλαίσιο της τιμητικής και άμισθης προσφοράς των πολιτών αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο επιχείρησης του Πυροσβεστικού Σώματος

Οι εθελοντές πυροσβέστες αποτελούν τον τρίτο κλάδο του μάχιμου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, υπηρετούν σε Σταθμούς και Κλιμάκια του Πυροσβεστικού Σώματος, συμμετέχουν σε όλα τα συμβάντα, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, μαζί με τους επαγγελματίες πυροσβέστες και την ιδιότητά τους αποδεικνύει η Ειδική Υπηρεσιακή Ταυτότητα που τους χορηγείται από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Φέρουν την ίδια στολή με τους μόνιμους Πυροσβέστες με σήμα ιδιότητας «Εθελοντής Πυροσβέστης» πάνω σε αυτή, καθώς επίσης στο πίσω μέρος του χιτωνίου της στολής αναγράφεται: «Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντής».

Δεν ανήκουν σε Εθελοντικές Οργανώσεις, Ομάδες ή Συλλόγους.  Μέχρι και σήμερα κανένας εθελοντής πυροσβέστης δεν έχει εμπλακεί ή κατηγορηθεί για εμπρησμό.

Δημοσιεύματα προηγουμένων ετών για περιπτώσεις εμπλοκής ατόμων σε υποθέσεις εμπρησμών και τα οποία άτομα αναφέρονται ως εθελοντές πυροσβέστες, εσφαλμένα προσδιορίστηκαν με αυτή την ιδιότητα.

Σήμερα στο Πυροσβεστικό Σώμα υπηρετούν 1.500 εθελοντές πυροσβέστες».

Πηγή: i-live

Σχόλια