Ρωσία: αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από το τοξικό νέφος

0
7

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Μόσχα, καθώς η 12χλμ. στήλη καπνού και στάχτης που υψώνεται πάνω από την πόλη, είναι ορατή ακόμη και από το Διάστημα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Τα ποσοστά θνησιμότητας έχουν διπλασιαστεί στην πόλη και οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι «το μόνο πράγμα που βοηθά πραγματικά είναι να φύγει κανείς από τη Μόσχα».

Ένας μοσχοβίτης μπλόγκερ, στην ηλεκτρονική έκδοση της ανεξάρτητης εφημερίδας Νοβάγια Γκατζέτα, έγραψε ότι  «Κάθε βράδυ είναι σαν να προετοιμαζόμαστε για πόλεμο. Με ανοικτά τα παράθυρα είναι αδύνατο να αναπνεύσουμε εξαιτίας του καπνού και με κλειστά παράθυρα ψηνόμαστε από τη ζέστη».

Η ρωσική πρωτεύουσα συνεχίζει να πνίγεται για 6η συνεχή ημέρα από το νέφος και η κυβέρνηση εξακολουθεί να βρίσκεται σε εμφανή αδυναμία για να αντιμετωπίση την εν λόγω κατάσταση.

Η Μόσχα έχει παραδοθεί στον καπνό και τη στάχτη. Ακόμη και τα 120 «κέντρα ανάσας» που εγκαινίασαν την περασμένη Κυριακή οι δημοτικές αρχές προσφέρουν ελάχιστα από αυτά που υπόσχονται.

Στα περισσότερα κέντρα  δεν υπάρχει κλιματισμός και το μόνο πράγμα που διαθέτει το προσωπικό για τους επισκέπτες είναι λίγο τσάι.

Δυσοίωνες είναι οι  προβλέψεις των μετεωρολόγων, καθώς  το κύμα καύσωνα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Ρωσία πριν τις 20 Αυγούστου.

Ο διευθυντής της ρωσικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Αλεξάντρ Φρολόφ, δήλωσε ότι «Ούτε εμείς ούτε οι πρόγονοί μας βίωσαν τέτοια κατάσταση τα τελευταία 20 χρόνια από την ίδρυση του κράτους μας. Είναι ένα μοναδικό φαινόμενο που δεν γνώρισε προηγούμενο στα αρχεία μας».

Η θνησιμότητα έχει αυξηθεί κατά 8 με 10 φορές.

Τουλάχιστον 700 άνθρωποι χάνουν καθημερινά τη  ζωή τους στην πρωτεύσουσα, από 360-380 θανάτους που καταγράφονταν καθημερινά στον παρελθόν.

Το τοξικό νέφος είναι ιδιαίτερα απειλητικό για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Newslink

Σχόλια