Αυξάνονται τα «λουκέτα» στις επιχειρήσεις

0
2

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Αυξάνονται τα «λουκέτα» στην αγορά και δεν κλείνουν μόνο τα μικρά μαγαζιά αλλά και σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν και μεγάλες επιχειρήσεις , οι οποίες διακόπτουν τη λειτουργία τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

Τα εν λόγω στοιχεία προέκυψαν από την έρευνα που διενήργησε η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορικών Επιχειρήσεων (ΕΣΕΕ), σχετικά με την πορεία της αγοράς.

Σε όλες τις περιπτώσεις καταγράφεται ως κοινό γνώρισμα μια τοπική συγκέντρωση των κλειστών επιχειρήσεων.  Εκεί που κλείνει μια επιχείρηση κλείνουν και άλλες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της  κ. Β. Κορκίδη στην εφημερίδα, επισήμανε ότι ««το λιανεμπόριο περνάει ένα δυνατό «crash test» εδώ και ένα χρόνο, ενώ μετράει ήδη πολλές απώλειες. Η περαιτέρω καθίζηση της οικονομικής δραστηριότητας απειλεί την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και ασκεί σοβαρή πίεση στην απασχόληση.

Με κάθε καταβολή δόσης του δανείου, η Τρόικα μας συστήνει και ένα «μίνι» Μνημόνιο, υποδεικνύει νέα μέτρα και επιβάλλει φόρους και εισπρακτικές μεθόδους, που όμως αυξάνουν ανησυχητικά τόσο την ανεργία όσο και τον φορολογικό πληθωρισμό.

Η πίεση αυτή πρέπει να μειωθεί, αφού η αγορά συρρικνώνεται, τα «λουκέτα» αυξάνονται και οι περισσότεροι κλάδοι καταγράφουν ζημιές’».

Σύμφωνα με την έρευνα, στο κέντρο της Αθήνας  η εικόνα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον,  με την αναλογία των κλειστών/ανοιχτών επιχειρήσεων να φτάνει περίπου το 17%.

Κρισιμότερη είναι η κατάσταση στην οδό Σταδίου, στην οποία καταγράφεται υψηλότερη αναλογία, περίπου 25%, ενώ ακολουθούν η οδός Πανεπιστημίου όπου το 20% των καταστημάτων είναι κλειστά.

Στην οδό Ερμού το ποσοστό φτάνει το 15%, το ίδιο και στην οδό Πατησίων.

Πηγή: i-live

Σχόλια