Πρόγραμμα διάσωσης του Εθνικού Κήπου

0
28

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ο Νομάρχης Αθηνών Ιωάννης Σγουρός και ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου με θέμα την πορεία των διαδικασιών για την αναβάθμιση του Εθνικού Κήπου, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», οι κύριοι Σγουρός και Κακλαμάνης υπέγραψαν τις προγραμματικές συμβάσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες για τις ράμπες ΑΜΕΑ, πεζόδρομων της περιοχής Ψυρρή και της τοποθέτησης χλοοτάπητα στο γήπεδο του Ρουφ.

Ο Νομάρχης Αθηνών επισήμανε για το πρόγραμμα διάσωσης του Εθνικού Κήπου, ότι σε πρώτη φάση προβλέπεται η δημοπράτηση του έργου από το Δήμο της Αθήνας, προϋπολογισμού 2,900,000 ευρώ για την αναβάθμιση υποδομών.

Οι λίμνες θα καθαριστούν και θα μονωθούν, τα μηχανήματα για τη ροή του νερού θα αντικατασταθούν τα δίκτυα ηλεκτροφωτισμού θα αναβαθμιστούν καθώς και η Παιδική Χαρά.

Παράλληλα, θα προκηρυχθεί μελέτη, προϋπολογισμού 370,000 ευρώ, για την αποκατάσταση του ζωολογικού κήπου, του βοτανολογικού μουσείου, του χώρου που βρίσκεται το ρωμαϊκό μωσαϊκό και την αποκατάσταση του μαντρότοιχου της Ηρώδου του Αττικού.

Η Νομαρχία Αθήνας έχει διαθέσει συνολικά το ποσό των 7,500,000 ευρώ, για τη μελέτη και τα έργα του Εθνικού Κήπου.

Επίσης, προηγήθηκε η διάθεση ποσού 1,050,000 ευρώ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την ανάπτυξη επιστημονικής έρευνας και ιστορικής μελέτης για τον Κήπο, της οποία τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από το Πολυτεχνείο τον Οκτώβριο.

Από την πλευρά του, ο κ. Κακλαμάνης, μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Δήμου και της Νομαρχίας Αθηνών, τόσο για το θέμα του Εθνικού Κήπου, όσο και για τις υπόλοιπες δράσεις που χρηματοδοτεί η Νομαρχία.

Newslink

Σχόλια