ΔΕΗ: ειδική κυβερνητική σύσκεψη

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το θέμα της ΔΕΗ και του ανοίγματος της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας θα βρεθεί στο επίκεντρο ειδικής κυβερνητικής σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει άμεσα το θέμα της ΔΕΗ, πόσω μάλλον όταν από την έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης εξαρτάται η εκταμίευση της τρίτης δόσης του «πακέτου» στήριξης στα τέλη Δεκεμβρίου.

Όπως δήλωνε κυβερνητικός αξιωματούχος  η κυβέρνηση δεν συζητάει το «αν», αλλά το «πώς» και αναφερόμενος στους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που αντιτίθενται κάθετα στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της εταιρείας είπε πως «δεν έχουν αντιληφθεί τί πρέπει να γίνει» και χαρακτήρισε τη νοοτροπία τους «τελειωμένη».

Αναφερόμενη στο θέμα, η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι «δεν τίθεται θέμα πώλησης λιγνιτικών ή υδροηλεκτρικών μονάδων παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ», πρόσθεσε πάντως ότι «η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας».

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπουλου τόνισε ότι η συζήτηση για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας δεν μπορεί να γίνεται στη βάση της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ, υπογραμμίζοντας ότι τα λιγνιτορυχεία αποτελούν εθνικό πλούτο στον τομέα της ενέργειας.

Σχόλια