Ρωσία: 48 οι νεκροί από τις πυρκαγιές

0
27

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ο απολογισμός από τις πυρκαγιές στη Ρωσία έφτασε τους 48 νεκρούς μέχρι στιγμής, ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι τα θύματα προέρχονται από περιοχές που κάηκαν τις προηγούμενες ημέρες, αλλά εντοπίστηκαν όταν τα συνεργεία και οι πυροσβέστες άρχισαν να ερευνούν τα σπίτια.

Οι μάχες των αρχών συνεχίζονται με τα πύρινα μέτωπα, όπου μέχρι στιγμής έχουν αποτεφρωθεί χιλιάδες εκτάρια δασικής και μη έκτασης στη δυτική Ρωσία, η οποία πλήττεται εδώ και ένα μήνα από καύσωνα.

Η κρατική υπηρεσία ελέγχου της ατμοσφαιρικής μόλυνσης, ανακοίνωσε ότι τα επίπεδα ποιότητας του αέρα στη Μόσχα, έφτασαν σήμερα 8 Αυγούστου, στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 8 χρόνων.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, κήρυξε χθες ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, 7 από τις πληγείσες περιοχές και συγκάλεσε το συμβούλιο ασφαλείας της χώρας ,για να εξετάσει τα μέτρα προστασίας των στρατηγικών εγκαταστάσεων, οι οποίες απειλούνται από τις πυρκαγιές.

Newslink

Σχόλια