Η Καλλιστώ και το ΙΕΚ PRAXIS διοργανώνουν περιβαλλοντικές δράσεις

0
31

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η περιβαλλοντική Οργάνωση Καλλιστώ και ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός PRAXIS εγκαινιάζουν μία σειρά κοινών δράσεων περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Χώροι Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Δράσης:

Θα δημιουργηθούν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι μέσα στα κτίρια του Εκπαιδευτικού Οργανισμού PRAXIS, όπου οι καταρτιζόμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν αλλά και να ευαισθητοποιηθούν γύρω από σύγχρονα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Στους χώρους αυτούς θα διατίθενται δωρεάν τα φυλλάδια και το περιοδικό της Καλλιστώς, βιβλία για τον Λύκο και την Αρκούδα, έντυπα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και άλλο έντυπο υλικό της.

Η βασική επιδίωξη είναι να αποτελέσουν οι χώροι αυτοί, εστίες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και δράσεις, τόσο για τους σπουδαστές του PRAXIS, όσο και για  άλλους ευαισθητοποιημένους πολίτες σε τοπικό επίπεδο.

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για τους σπουδαστές παιδαγωγικών, αλλά και άλλων ειδικοτήτων:

Η Καλλιστώ, μέσα την εμπειρία της σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, έχει αναπτύξει πολλά και ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά εργαλεία για τον σύγχρονο παιδαγωγό.

Σε συνεργασία με το ΙΕΚ PRAXIS θα προωθείται το υλικό αυτό στους σπουδαστές των παιδαγωγικών τμημάτων προκειμένου να αναπτύξουν παιχνίδια χειροτεχνίας με θέματα εμπνευσμένα από την άγρια ζωή και τη φύση, ηλεκτρονικά διαδραστικά παιχνίδια για τα παιδιά, χάρτες της άγριας ζωής κτλ.

Ιστοσελίδα ενημέρωσης για το περιβάλλον και την κοινωνική υπευθυνότητα.

Στην ιστοσελίδα του Εκπαιδευτικού Οργανισμού PRAXIS θα φιλοξενείται ειδικό τμήμα για το περιβάλλον σε συνεργασία με την Καλλιστώ.

Στην σελίδα αυτή θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση για εθελοντικές δράσεις καθώς και για ζητήματα περιβαλλοντικής επικαιρότητας.

Στον ίδιο διαδικτυακό χώρο, θα διατίθεται η διαδραστική εφαρμογή της Καλλιστώς για την Οροσειρά της Ροδόπης.

Η εφαρμογή αυτή αποτελεί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εικονική περιήγηση στον ορεινό όγκο της Ροδόπης.

Οι σπουδαστές θα έχουν επίσης την δυνατότητα να εγγραφούν και στο ηλεκτρονικό περιοδικό της Καλλιστώς το οποίο θα λαμβάνουν φυσικά δωρεάν κάθε μήνα από την εν λόγω περιβαλλοντική οργάνωση.

Δημιουργία Πράσινου Κουμπαρά για την Ενίσχυση της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης για την Αρκούδα

Το σύνθημα είναι: ΒΕΤ (Bear Emergency Team). Για να κερδίσουμε μαζί το «στοίχημα» της διατήρησης της άγριας ζωής. Η δημιουργία ενός κουμπαρά για τη διάσωση της καφέ αρκούδας στην Ελλάδα, θα δίνει τη δυνατότητα στην εκπαιδευτική κοινότητα να συνδράμει ενεργά στη διάσωση του είδους και να συμμετάσχει με ένα συμβολικό ποσό στην ενίσχυση της Ομάδας BET.

Διοργάνωση Διαγωνισμών Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης

Το IEK PRAXIS και η Καλλιστώ θα αναλάβουν μέσα στην χρονιά πρωτότυπες κοινές δράσεις όπως:

•Διαγωνισμός δημιουργίας γλυκισμάτων για την αρκούδα (δηλαδή γλυκίσματα με βάση το μέλι) μεταξύ των σπουδαστών μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και παιδαγωγικών. Τα γλυκά θα επιδιωχθεί να πουληθούν και τα έσοδα από την πώληση τους να διατεθούν στο ταμείο του Bear Emergency Team- Β.Ε.Τ.

•Διαγωνισμός μεταξύ των σπουδαστών γραφιστικής με σκοπό τη δημιουργία έντυπων καταχωρήσεων για την Καλλιστώ, για τον εθελοντισμό και το περιβάλλον.

•Δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία.

Newslink

Πηγή: Καλλιστώ

Σχόλια