Κόλπος Μεξικού: η ΒΡ ετοιμάζεται να σφραγίσει την πετρελαιοπηγή

0
34

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Από χθες 3 Αυγούστου, άρχισε η νέα προσπάθεια της ΒΡ να σφραγίσει οριστικά την πετρελαιοπηγή που προκάλεσε τη τεράστια πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής».

Οι μηχανικοί της ΒΡ θα πραγματοποιήσουν μια τελευταία δοκιμή έγχυσης, πριν αρχίσουν την επιχείρηση «static kill», με τη διοχέτευση υγρών και στερεών υλικών στο άνοιγμα της πετρελαιοπηγής, πριν από το τελικό του σφράγισμα με σκυρόδερμα.

Αν τελικά η επιχείρηση «static kill», στεφθεί με επιτυχία, τότε οι μηχανικοί της πετρελαϊκής εταιρείας θα σφραγίσουν οριστικά την πετρελαιοπηγή, όπου η διαρροή έχει σταματήσει από τα μέσα Ιουλίου, μετά την τοποθέτηση καλύμματος.

Υπενθυμίζεται ότι στον Κόλπο του Μεξικού έχουν διαρρεύσει από την κατεστραμμένη πετρελαιοπηγή, περίπου 4,9 εκατ. βαρέλια, τα οποία ισοδυναμούν με 780 εκατ. λίτρα αργού πετρελαίου, εκ των οποίων τα 800,000 βαρέλια έχουν συλλεχθεί μέχρι στιγμής.

Η περιβαλλοντική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη, από εκείνη που προκάλεσε το ατύχημα του Exxon Valdez στην Αλάσκα το 1989.

Newslink

Σχόλια