Όργιο διαφθοράς σε ΟΤΑ, ΔΕΚΟ, ΤΕΙ δείχνουν έλεγχοι του υπ. Οικονομικών

1
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Πλαστά τιμολόγια, απευθείας αναθέσεις, υπερτιμολογήσεις είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν την «άρρωστη» εικόνα σε οργανισμούς του ευρύτερου δημοσίου τομέα, τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Δεδομένων των επιταγών της τρόικας για πάταξη της διαφθοράς και καταπολέμηση της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, ο υπουργός Οικονομικών διέταξε 10 διαχειριστικούς ελέγχους σε ΤΕΙ, νοσοκομεία, δημοτικές και άλλες επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημαρίδας «Το Βήμα», το υπουργείο ισχυρίζεται πως οι έλεγχοι πραγματοποιούνται «κατόπιν σχετικών καταγγελιών πολιτών ή σε συνεργασία με αρμόδια όργανα, όπως ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης».

Συνέπεια των πρώτων ελέγχων ήταν να διαταχθούν ΕΔΕ κατά υπαλλήλων οικονομικών υπηρεσιών, τόσο της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου όσο και περιφερειακών υπηρεσιών, όπως ΔΟΥ, τελωνειακές και κτηματικές υπηρεσίες.

Εντωμεταξύ, οι έλεγχοι καθίστανται επιτακτικότεροι μετά την αποκάλυψη για «μαύρη τρύπα» ύψους 1 δισ. ευρώ από το υπουργείο Εσςωτερικών στους δήμους.

Οι οφειλές των ΟΤΑ προς τρίτους ανέρχονται στο αστρονομικό ποσό των 2,7 δις. ευρώ.

Πηγή: i-live

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.