ΔΕΗ: «απειλούν» με μπλακ-άουτ οι συνδικαλιστές

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Απειλεί με μπλακάουτ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος σε περίπτωση που επαληθευθούν τα σενάρια για πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, κατόπιν υποδείξεων της τρόικας που ζητάει απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

Μάλιστα διατείνεται πως η σκληρή στάση που προτίθεται να υιοθετήσει το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας (σσ εκπροσωπεί 22.500 εργαζομένους) αποσκοπεί στην προστασία του Έλληνα καταναλωτή.

Ο κ. Φωτόπουλος που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ απέστειλε μαζικό SMS σε δεκάδες βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στο οποίο αναφέρει τα εξής:
«Σύντροφοι βουλευτές, όταν πριν από 32 χρόνια μπήκα στο ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τον κόσμο άκουγα τότε στις γιορτές νεολαίας που κάναμε πότε στη Ν. Σμύρνη πότε στη Ν. Φιλαδέλφεια πότε στου Ζωγράφου ένα πολύ ωραίο καταγγελτικό τραγούδι του Θωμά Μπακαλάκου για την αγροτιά που έλεγε «καημένη αγροτιά, θα κερδοσκοπήσουν οι μεσάζοντες…».

Ελπίζω, σύντροφοι βουλευτές, 32 χρόνια μετά να μην το κάνετε επίκαιρο (και στον χώρο της χονδρικής της ενέργειας) επιτρέποντας στον κάθε αεριτζή να θησαυρίζει σε βάρος της επιχείρησης του ελληνικού λαού. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ούτε εργοστάσια πουλάμε ούτε ενέργεια στην τιμή κόστους στους αεριτζήδες. Καθαρές κουβέντες. Σε όλα υπάρχουν όρια. Ο αγώνας μας δεν είναι για μας, είναι για τον καταναλωτή, γι” αυτό θα φτάσουμε στα άκρα. Θα ματώσουμε. Και αυτό που σας λέω εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων και πρωτίστως των συντρόφων μας».

Η τρόικα πιέζει την κυβέρνηση να πωλήσει το 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ σε ιδιώτες.

Από την πλευρά ρτης η κυβέρνηση επιχειρεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις απαιτήσεις των δανειστών –και ουσιαστικά διαχειριστών της ελληνικής οικονομίας- και στις κοινωνικές αντιδράσεις που ενδεχομένως θα προκληθούν.

Μεταξύ των κυβερνητικών αντιπροτάσεων προς την τρόικα περιλαμβάνονται η πώληση εικονικής ισχύος σε ιδιώτες και η δημοπράτηση αποκλειστικά σε ιδιώτες των νέων λιγνιτικών κοιτασμάτων (πχ Βεύη, Ελασσόνα, Βεγόρα).

Πηγή: i-live

Σχόλια